فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان
سال دوازدهم شماره 9 (پیاپی 56، آذر 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/09/27
  • تعداد عناوین: 9
|
  • محسن رضاییان صفحات 679-680
    در مطالعات مربوط به دقت آزمون های تشخیصی، معمولا نتایج یک آزمون تشخیصی جدید یا آزمون نشانگر (Index test) با نتایج آزمون استاندارد مرجع (Reference standard test) که بر روی تعداد مشابهی از بیماران به عمل آمده است، مقایسه می گردد. آزمون استاندارد مرجع، بهترین روش موجود برای مشخص کردن حضور یا عدم حضور «بیماری» یا «وضعیت مورد بررسی» در بین افراد می باشد و با مقایسه نتایج آزمون نشانگر با نتایج آزمون استاندارد مرجع، مشخص خواهد شد که آزمون نشانگر تا چه اندازه در تشخیص صحیح بیماری یا وضعیت مورد بررسی موفق بوده است [1]. لازم به توضیح است که واژه آزمون دربرگیرنده انواع آزمون های آزمایشگاهی (Laboratory tests)، آزمون های پاتولوژی (Pathology tests)، آزمون های عملکردی (Function tests)، آزمون های تصویربرداری(Imaging tests)، سنجش ها فیزیکی (Physical examinations) و موضوعاتی از این دست می باشد. بنابراین، مطالعات مربوط به دقت آزمون های تشخیصی از اهمیت شایان توجهی در سلامت افراد یک جامعه برخوردار بوده و از همین رو، طراحی و گزارش صحیح و استاندارد این مطالعات نیز از اهمیت حیاتی برخوردار می باشد [1].
    این ضرورت، گروهی از دانشمندان را بر آن داشت تا در سال 2003 میلادی نتایج بحث و گفتگوی خود پیرامون چگونگی گزارش صحیح مطالعات مربوط به دقت آزمون های تشخیصی را منتشر نمایند. آنها برای نام گذاری نتیجه کار خود از عنوان بیانیه استارد (STARD statement) استفاده کردند. حروف استارد از واژگان (Standard for Reporting of Diagnostic Accuracy) اقتباس شده است. بررسی وب سایت این بیانیه (http://www.stard-statement.org/) نشان می دهد که بیانیه استارد دارای یک چک لیست 25 گزینه ای است که در آن به چگونگی نگارش دقیق و صحیح عنوان، خلاصه، کلیه واژه ها، مقدمه، مواد و روش ها، نتایج و بحث اشاره شده است. این بیانیه همچنین دارای یک فلودیاگرام (Flow diagram) است که در آن چگونگی ارائه نتایج آزمون شاخص و مقایسه آن با نتایج آزمون استاندارد مرجع به تصویر کشیده شده است [1].
    متاسفانه نتایج یک مطالعه به عمل آمده در سال 2008 میلادی نشان می دهد که انتشار و تایید این بیانیه توسط مجلات علوم پزشکی، تاثیر مثبت و معنی داری بر چگونگی گزارش مطالعات مربوط به دقت آزمون های تشخیصی ایفاء نکرده است [2]. این نکته ممکن است بیانگر آن باشد که نویسندگان، داوران و خوانندگان مجلات علوم پزشکی از آشنایی کافی با این بیانیه و چگونگی کاربرد آن برخوردار نمی باشند. از همین رو، سخن سردبیری شماره حاضر به این امر مهم اختصاص داده شد تا همکاران فرهیخته مجله دانشگاه با همت والا، زمینه آشنایی هرچه بیشتر خود با مفاد این بیانیه را فراهم آورند.
    کلیدواژگان: گزارش، دقت در آزمون های تشخیصی، مطالعه
  • امیراشکان نصیری پور، پوران رئیسی *، حسین حسینی فهرجی صفحات 681-694
    زمینه و هدف

    مولفه های فردی موثر بر کارآفرینی سازمانی، سازه هایی هستند که به صورت ذاتی و یا اکتسابی در افراد وجود داشته و آن ها را به صورت آگاهانه یا ناخودآگاه به سمت اقدامات کارآفرینانه سوق می دهند. هدف اصلی این مطالعه تعیین مولفه های فردی موثر بر کارآفرینی در بیمارستان های دولتی ایران و میزان تاثیر آن ها بر اقدامات کارآفرینانه بود.

    مواد و روش ها

    محیط پژوهش در این مطالعه توصیفی را دوازده بیمارستان قطب علمی کشور و ن مونه آماری آن را 500 نفر از مدیران میانی و کارشناسان این بیمارستان ها که دارای مدرک تحصیلی لیسانس به بالا بوده با حداقل سه سال سابقه کار، تشکیل می داد. در این پژوهش، از روش نمونه گیری تصادفی طبقه بندی شده استفاده گردید. برای جمع آوری داده ها از پرسش نامه استاندارد مرکز کارآفرینی دارهام (Durham) و برای تحلیل آن ها از روش های تحلیل عاملی، تحلیل مسیر و برازش مدل با استفاده از نرم افزارهای SPSS و LISREL استفاده شد.

    یافته ها

    در تحلیل عاملی اکتشافی بر روی مولفه های «بعد فردی کارآفرینی» مقدار شاخص آماره (KMO) برابر با 5/0 و سطح احتمال آماره آزمون کریت بارتلت (Krit Bartlet) نیز کمتر از 05/0 به دست آمد. مجموع واریانس پوششی برای گویه های استخراج شده به میزان 43/1 بوده و دسته بندی صورت گرفته نیز 6/71% از واریانس را پوشش می دهد که بیانگر مناسب بودن مولفه های فردی استخراج شده در این مدل و همچنین مناسب بودن وضعیت داده های این مولفه ها برای تحلیل عاملی بود. مقادیر شاخص های نیکویی برازش AGFI، GFI، CFI، RFI، NFI و IFI این مدل پایین تر از میزان قابل قبول (9/0) و مقدار RMSEA نیز 14/0 و نامناسب ارزیابی گردید.

    نتیجه گیری

    وجود مولفه های منتخب بعد فردی این پژوهش از زیر بعد های شخصیتی، شناختی و مهارتی در بیمارستان های دولتی ایران تایید گردید با این وجود، این ویژگی ها در نمونه انتخاب شده به گونه ای هستند که منجر به تشویق و توسعه کارآفرینی در این بیمارستان ها نمی گردند.

    کلیدواژگان: کارآفرینی، کارآفرینی سازمانی، کارآفرینی فردی، بیمارستان
  • فاطمه ترکاشوند، محسن رضاییان، محمود شیخ فتح اللهی، میلاد مهرابیان، رضا بیدکی، بهشید گروسی، محمد موحدی صفحات 695-708
    زمینه و هدف
    خشونت علیه زنان یک معضل بهداشت عمومی است و این مطالعه با هدف تعیین فراوانی انواع خشونت خانگی در زنان مراجعه کننده به مراکز بهداشتی، درمانی شهرستان رفسنجان در سال 1391 انجام گرفته است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقطعی تعداد 540 نفر از زنان مراجعه کننده به 7 مرکز بهداشتی، درمانی با روش نمونه گیری چند مرحله ای انتخاب و مورد بررسی قرار گرفتند. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسش نامه خود ایفا بود که شامل اطلاعات دموگرافیک و سوالات مربوط به غربالگری انواع خشونت بوده است. داده ها با استفاده از آزمون دقیق فیشر و همچنین آزمون مجذور کای مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    محدوده سنی زنان 60-19 سال با میانگین و انحراف معیار 83/7 ± 28/31 سال بود. به طور کلی 9/50% از زنان مورد خشونت قرار گرفته بودند. در زمینه فراوانی انواع خشونت، 1/23% خشونت فیزیکی، 1/38% خشونت کلامی، 3/21% خشونت عاطفی و 9/18% خشونت جنسی را تجربه کرده بودند. خشونت با سن زن (001/ 0> p)، سن شوهر (001/ 0 = p)، تحصیلات زن (005/ 0 = p)، شغل شوهر (0 10 /0 = p)، سابقه بیماری روانی در زن (001/0 > p) و شوهر (001/ 0 = p)، تعداد دفعات ازدواج شوهر (001/0 > p) و وجود فرزند معلول در خانواده (001/ 0> p) ارتباط آماری معنی داری داشت.
    نتیجه گیری
    یافته های مطالعه نشان می دهد که بیش از نیمی از زنان مورد مطالعه، انواع خشونت را تجربه کرده اند. خشونت جنسی کمترین و خشونت کلامی بیشترین فراوانی را دارا می باشند. با توجه به شیوع بالای همسرآزاری، تدوین برنامه های غربالگری جهت کاهش این مشکل ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: خشونت خانگی، همسرآزاری، زنان
  • ترانه یوسفی نژادی، سیدجمال الدین طبیبی، لیلا ریاحی صفحات 709-718
    زمینه و هدف
    چنانچه در راس سازمان ها مدیران شایسته و باتجربه قرار گیرند، موفقیت سازمان ها در رسیدن به اهداف خود تضمین خواهد شد و همچنین سازمان با حداقل امکانات می تواند به بیشترین بازدهی دست یابد. این پژوهش می تواند منجر به آگاهی بیشتر در زمینه شایستگی مدیران بیمارستان گردد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی در بهار و تابستان سال 1389 انجام شد. جامعه آماری پژوهش شامل مدیران کلیه بیمارستان های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی تهران بود. برای جمع آوری داده های شایستگی مدیران از پرسش نامه استاندارد شرکت BROWN که بر اساس مدل بازخور 360 درجه و در 8 بخش بر اساس مقیاس لیکرت طراحی شده استفاده شد. شصت و سه پرسش نامه بین کلیه مدیران، روسا، همتایان مدیر و مدیران زیرمجموعه ایشان در 7 بیمارستان شریعتی، سینا، امیراعلم، مرکز طبی کودکان، فارابی، ولیعصر (عج) و امام خمینی تهران که بر اساس روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند، توزیع گردید. در تحلیل داده ها میانگین بالای 80 عوامل مورد بررسی، در زمره شایستگی های برتر قرار گرفت.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که مدیران، در زمینه کار تیمی با کسب 14/93 امتیاز دارای بیشترین توانایی و در زمینه برنامه ریزی با کسب 64/84 امتیاز دارای کمترین توانایی هستند. بنابراین مدیران، از دیدگاه خود در همه زمینه ها توانستند به حد معیار برای شایستگی برتر دست یابند. از دیدگاه مافوق مدیران نیز، آن ها توانستند در تمام زمینه ها به شایستگی برتر دست یابند. از دیدگاه همتایان و مدیران زیر مجموعه، مدیران در هیچ زمینه ای دارای شایستگی برتر نبودند.
    نتیجه گیری
    از آنجا که مدیران مورد مطالعه در زمینه مدیریت منابع انسانی توانایی کمتر داشته، لذا با توجه به اهمیت مسئله منابع انسانی باید برنامه ریزی جامع در مورد آموزش مهارت ها انجام شود و همچنین برای بهبود کار تیمی باید برنامه های توسعه ای انجام شود.
    کلیدواژگان: شایستگی، مدیر، بیمارستان آموزشی، مدل بازخور 360 درجه
  • طوبا حسینی عزیزی، فرزانه حسن زاده، محمدرضا احصایی، حبیب الله اسماعیلی، شمس الملوک خوشبخت صفحات 719-732
    زمینه و هدف
    با وجود تاثیر مثبت خانواده بر بیمار در بخش مراقبت های ویژه، به دلیل نگرانی هایی چون تهدید ایمنی بیمار و افزایش عفونت های بیمارستانی، حضور خانواده در این بخش ها محدود شده است. تصحیح نگرش پرستاران می تواند بستر مناسب برای حضور خانواده بیمار و استفاده از اثرات مثبت آن را فراهم نماید. لذا این مطالعه با هدف بررسی تاثیر حضور خانواده بیماران بستری در بخش مراقبت ویژه بر نگرش پرستاران این بخش انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    این مطالعه نیمه تجربی در فاصله زمانی اسفند ماه 1389 تا مرداد ماه 1390 روی 45 پرستار بخش های مراقبت ویژه اعصاب بیمارستان شهید کامیاب مشهد انجام شد. از پرسش نامه ای شامل 14 سوال و سه زیر مجموعه بر اساس معیار لیکرت برای بررسی نگرش پرستار نسبت به حضور خانواده بیمار قبل و بعد از مداخله استفاده شد. مداخله حضور یکی از اعضای خانواده بیماران در بخش مراقبت های ویژه دو بار در روز بود. داده ها توسط آزمون های t زوجی و فریدمن تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    بین نمره نگرش پرستاران قبل و بعد از مداخله تفاوت معنی دار آماری وجود نداشت (810/0= p). بین تغییرات نمره نگرش پرستاران و بخش محل خدمت اختلاف معنی دار یافت شد (008/0= p). مقایسه تغییرات نمره کسب شده از هر سوال پرسش نامه بعد از مداخله، اختلاف معنی دار آماری بین میانگین رتبه کسب شده از 14 سوال نشان داد (013/0 = p).
    نتیجه گیری
    مطالعه حاضر نشان می دهد پرستاران با وجود آگاهی از فواید حضور خانواده در بخش مراقبت ویژه به دلیل وجود نگرانی هایی در رابطه با کیفیت مراقبت از بیمار، انجام مراقبت در حضور خانواده و موانع فرهنگی درک ماهیت مراقبت از سوی خانواده، نگرش مثبتی نسبت به آن ندارند.
    کلیدواژگان: حضور خانواده بیمار، نگرش پرستار، بخش مراقبت ویژه
  • محمد فرح بخش، حمید حکیمی، رضا بهرام آبادی، محمدرضا ذوالفقاری، نادر درکی صفحات 733-746
    زمینه و هدف
    باکتری های پروبیوتیک از جمله مکلمل های غذایی هستند که اثرات مفیدی بر سلامت انسان دارند. استفاده روزافزون از فرآورده های لبنی صنعتی به جای سنتی ممکن است منجر به افزایش احتمال حذف باکتری های پروبیوتیک شود. هدف از این مطالعه، جداسازی لاکتوباسیل ها از ماست های سنتی مناطق روستایی شهرستان رفسنجان و بررسی اثرات ضد باکتریایی آن ها بر علیه چهار باکتری بیماری زای شایع می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه آزمایشگاهی که در سال 1391 انجام شد،40 نمونه ماست محلی از چهار منطقه روستایی تهیه و با استفاده از محیط کشت اختصاصی (MRS)، روش های غربالگری انتخابی، تست کاتالاز و تست های بیوشیمیایی مربوطه لاکتوباسیلوس های پروبیوتیک جداسازی شدند. پس از جداسازی، با استفاده از روش دیسک دیفیوژن و چاهک، اثرات ضد باکتریایی این پروبیوتیک ها بر علیه باکتری های بیماری زای شایعی همچون استافیلوکوکوس اورئوس، اشرشیا کولی، استرپتوکوک پیوژنز و پروتئوس ولگاریس بررسی شد.
    یافته ها
    از 40 نمونه ماست محلی، در مرحله اول 33 سویه باکتری مقاوم به اسید جداسازی شد و در مراحل بعدی نهایتا 9 سویه با مقاومت زیاد به اسید و املاح صفراوی جداسازی شدند. این باکتری ها شامل: لاکتوباسیلوس های کازئی (در دو محل)، رامنسوس، پلانتاروم، اسیدوفیلوس، بولگاریکوس، دلبروکی، فرمنتوم، و برویس بود. همه سویه های پروبیوتیکی قادر به از بین بردن باکتری های بیماری زا شدند و بیشترین اثر ضد باکتریایی از لاکتوباسیلوس پلانتاروم مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    امکان وجود باکتری های پروبیوتیک با فعالیت ضد باکتریایی بر علیه بعضی از باکتری های بیماری زا در ماست هایی که به صورت سنتی تهیه می شوند وجود دارند و می توان از آن ها در تولید فرآورده های لبنی صنعتی استفاده کرد.
    کلیدواژگان: باکتری پروبیوتیک، ضد میکروبی، ماست های سنتی، لاکتوباسیلوس
  • رضا قوطاسلو، بهناز صلاحی اشلقی صفحات 747-768
    زمینه و هدف
    بیوفیلم های میکروبی در 65% عفونت های انسان دیده می شوند. باکتری های موجود در بیوفیلم نسبت به آنتی بیوتیک ها مقاوم هستند. پسودوموناس ایروژینوزا یکی از مهم ترین باکتری های ایجادکننده بیوفیلم می باشد. در این مقاله مروری سعی داریم آخرین تئوری های تشکیل بیوفیلم، دلایل مقاومت و روش های جدید پیشگیری و درمان بیوفیلم «پسودوموناس ایروژینوزا» را مورد بررسی قرار دهیم.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مروری کلمات کلیدی بیوفیلم و مواد ضد بیوفیلم و درمان بیوفیلم و پسودوموناس ایرووژینوزا در منابع اطلاعاتی Daneshyar network، DOAJ، ProQuest، Ovid، Elsevier Sciences، Google Scholar Pub Med، و Integrated Digital Library مورد جستجو قرار گرفت.
    یافته ها
    درمان فعلی عفونت های منتسب به بیوفیلم سخت و پزشکان با معضلات زیادی روبرو هستند. به دلیل خواص متمایز بیوفیلم ها مقاومت دارویی زیادی داشته و نیاز به درمان متفاوت دارد. محققان به دلیل اهمیت بیوفیلم در ایجاد بیماری ها و مقاومت دارویی در جستجوی راه های مناسبی برای مهار و پیشگیری از تشکیل بیوفیلم هستند.
    نتیجه گیری
    به طور کلی تکنیک های مقابله با تشکیل بیوفیلم شامل تغییر پوشش سطحی و تکنیک های فیزیکی است. به دلیل مقاومت بیوفیلم ها به آنتی بیوتیک های فعلی، درمان های غیر متعارف گوناگونی از گوشه و کنار جهان گزارش شده است.
    کلیدواژگان: بیوفیلم، پسودوموناس ایرووژینوزا، مواد ضد بیوفیلم
  • عبدالحمید عمویی*، امید رضاحسینی، امیر رهنما، وحید توکلیان صفحات 769-776
    زمینه و هدف
    آپاندیسیت شایع ترین علت عمل جراحی اورژانس شکمی در کودکان می باشد. تشخیص این بیماری قبل از عمل جراحی همواره مشکل بوده است. یکی از علایمی که در برخورد با بیماران مشکوک به آپاندیسیت جلب نظر می کند، لب های خشک و پوسته دار می باشد. بنابراین، جهت بررسی رابطه این علامت با آپاندیسیت مطالعه حاضر انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی در یک دوره زمانی 3 ماهه روی کلیه بیماران زیر 18 سال مراجعه کننده به بیمارستان علی بن ابیطالب با شکایت درد شکمی و تشخیص احتمالی آپاندیسیت بر اساس شرح حال، معاینات بالینی، آزمایشات، پاتولوژی و جواب سونوگرافی شکمی انجام شد. نمره آلوارادو (Alvarado) محاسبه و نتایج پاتولوژی و تشخیص حین عمل ثبت شدند. داده ها به روش های آماری توصیفی گزارش شدند.
    یافته ها
    از 25 بیمار وارد شده به مطالعه، 11 بیمار (44%) مذکر و 14 بیمار (56%) مونث با میانگین سنی و انحراف معیار 77/4±88/11 سال بودند. در گزارش پاتولوژی 13 بیمار (52%) آپاندیسیت حاد، 15 بیمار (65%) آپاندیسیت چرکی حاد به همراه التهاب اطراف آپاندیس، 1 عدد آپاندیس پاره شده و 1 بیمار (4%) آپاندیس نرمال گزارش شدند. شیفت درد در 20 بیمار (80%) و لب های خشک در 22 بیمار (88%) مشاهده شد. میانگین و انحراف معیار نمره آلوارادو بیماران 28/2±04/7 به دست آمد.
    نتیجه گیری
    تشخیص زودهنگام آپاندیسیت دارای اهمیت است. نشانه لب های خشک در 22 بیمار (88%) یافت شد که در مقایسه با سایر علایم و نشانه ها، احتمالا دارای ارزش کمتری نمی باشد. بر اساس این مطالعه چنین نتیجه گیری می شود که خشکی لب ها می تواند به عنوان یک علامت تشخیصی در کنار سایر علایم دارای ارزش تشخیصی باشد و از این رو انجام مطالعات گسترده تر و در این خصوص توصیه می شود.
    کلیدواژگان: خشکی لب ها، آپاندسیت حاد، اطفال
  • مسعوده باباخانیان، سحر مرادی، زهرا علم مهرجردی، نعمت ستوده صفحات 777-782
    زمینه و هدف
    درمان پرهیز مدار اقامتی یک ماهه به عنوان یک درمان فراگیر برای وابستگی به مواد مخدر درکشور ایران مطرح است، لیکن مطالعات ناچیزی در رابطه با علل گزینش این درمان صورت پذیرفته است. از این رو پژوهش حاضر، با هدف بررسی علل ورود به این درمان انجام شده است.
    مواد و روش ها
    این پژوهش مقطعی با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس و با مراجعه حضوری به مرکز اقامتی راهی به سوی نور در شرق تهران، روی 81 نفر مرد مصرف کننده کراک انجام شد. پس از جمع آوری اطلاعات دموگرافیک، جزییات مربوط به مصرف مواد و رفتارهای مخاطره آمیز بر اساس مقیاس شدت اعتیاد، با آن ها مصاحبه حضوری در رابطه با علل درگیر در ورود به درمان اقامتی صورت پذیرفت. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش های آمار توصیفی شامل فراوانی، درصد، میانگین و انحراف معیار استفاده گردید.
    یافته ها
    نتایج داده های به دست آمده نشان دهنده تاثیر داشتن تجربه مثبت پیشین درمان اعتیاد با این روش درمانی 58 نفر (6/71%) دیدن موفقیت دیگران در این روش درمان 33 نفر (7/40%) وجود گروه درمانی معنویت مدار در طی درمان27 نفر (3/33%) درمان طبیعی و فاقد استفاده از داروی شیمیایی 21 نفر (9/25%) وجود محیط عاری از مواد در طی دوره درمان 20 نفر (7/24%) عدم موفقیت در سایر درمان های اعتیاد 16 نفر (7/19%) هزینه کم درمان 11 نفر (6/13%) و میل به تجربه این نوع از درمان4 نفر (9/4%) بود.
    نتیجه گیری
    یافته های حاصل از این تحقیق، مبین خصایص ترغیب کننده درمانی هم چون درمان طبیعی و معنوی است که می تواند عوامل انگیزشی خوبی برای ورود به درمان باشد.
    کلیدواژگان: درمان اقامتی، کراک، علل گزینش
|
  • M. Rezaeian Pages 679-680
  • Amir Ashkan Nasiripoor, Pouran Raeissi, Hossein Hosseini Fahraji Pages 681-694
    Background And Objectives

    The individual features affecting organizational entrepreneurship are features that exist in people as innate or acquired، which shift people towards entrepreneurial activities unconsciously or consciously. The ma i n objective of the present study was to identify the effective individual features on the organizational entrepreneurship in Iranian public hospitals and estimating their effectiveness on entrepreneurial activities.

    Materials And Methods

    This descriptive research was done on 12 scientific pole hospitals in Iran. The statistical classified random sampling method was applied in which 500 of operational managers and experts including the supervisors، head nurses، nurses and the experts of official affairs who had at least a bachelor’s degree with three years of work history. Were selected for data collection، the standard questionnaire of Durham Entrepreunurship Center was used and methods such as factor analysis، path analysis and model fitness by means of SPSS and LISREL software were applied to analyze the data.

    Results

    In the Exploratory factor analysis of the effective environmental component on organizational entrepreneurship the amount of KMO Index of individual features was 0. 5 their p-value was under 0. 05 and the total variance cover was 71. 6 percent، which means the derivate organizational values were really suitable. The amounts of fitness accuracy of CFI، NFI، RFI، IFI،GFI and AGFI of this model were all less than 0. 9 and the amount of RMSEA was 0. 14 which was not suitable. Therefore، the theory of relationship between the individual features and organizational entrepreneurship was denied.

    Conclusion

    The existence of selected individual features of this research، personality، cognitive and skill subdimensions in public hospitals in Iran was confirmed. However، these features are in such a way that do not aim to encourage and develop entrepreneurship in these hospitals.

    Keywords: Entrepreneurship, Organizational entrepreneurship, Iindividual features, Personality subdimensions, Cognitive subdimensions
  • F. Torkashwand, M. Rezaeean, M. Sheikhfathollahi, M. Mehrabian, R. Bidaki, B. Garousi, M. Movahedi Pages 695-708
    Background And Objectives
    Domestic violence is a public health problem. This study aimed to determine the prevalence of domestic violence types in women referred to health care centers in Rafsanjan city in 2012.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study encompassed 540 women refering to the seven health care centers، by multi-stage sampling method. Data collection tool was a self-response questionnaire that included demographic information and questions concerning the types of domestic violence. Fisher''s exact test، and also X 2 test for trend were utilized to analyze the data.
    Results
    Women’s age ranged between 19-60 years with a mean and standard deviation of 31. 28±7. 83 years. Overall 50. 9% of the women reported experiencing violence. Out of which، 23. 1% physical، 38. 1% verbal، 21. 3% emotional، and 18. 9% had experienced sexual violence. Domestic violence was found to be statistically associated with woman''s age (p<0. 001)، husband''s age (p=0. 001)، woman''s education (p=0. 005)، husband''s job (p=0. 010)، history of mental disorders in spouses (p<0. 001 in woman، and p=0. 001 in man)، number of marriages of husband (p<0. 001)، and the presence of a handicapped child in the family (p<0. 001).
    Conclusion
    M ore than half of the women had experienced domestic violence. Sexual violence reached the lowest whereas verbal violence reached the highest frequencies. Considering the high frequency of domestic violence and the association with some spouses'' characteristics، promoting spouses'' awareness of this problem and its contributing factors are necessary in order to decrease this problem.
    Keywords: Domestic violence, Spousal abuse, Women
  • T. Yousefinezhadi, S.J. Tabibi, L. Riahi Pages 709-718
    Background And Objectives
    Organizations with competent and experienced managers will be more successful in achieving their goals and can reach the highest efficiency. This study could lead to more awarness about hospital managers competency. Matrials and
    Methods
    This cross-sectional study was performed during spring and summer 2010. Population included all managers of Teaching Hospitals of Tehran University of Medical Sciences، in which seven hospitals were selected as sample size by random sampling method. Research instrument was standard questionnaire of Brown Company. It was designed according to 360- degree feedback model and included 62 questions which were drawn up in eight parts with Likert 5- degree scale. Sixty three questionnaires were distributed among the managers، supervisors، peers and subordinates of managers in the hospitals by the researchers. In the data analysis the average of 80 was considered as superior competency.
    Results
    In terms of team work، the managers had the most potential and in terms of programming concerning competency they had the least potential. In the view of managers and supervisor، the managers in all the terms had superior competency. In view of the peers of managers and subordinates، the managers in all the terms had no superior competency.
    Conclusion
    According to the findings of this study، in terms of team work، the managers had the most potential and in terms of programming concerning competency they had the least potential. Therefore، considering the importance of human resource management، comprehensive training plan should be done in this field and also for continuously improving managers’ skills in teamwork، development program should be implemented.
    Keywords: Competency, Manager, Teaching Hospital, 360, degree feedback model
  • T. Hoseini Azizi, F. Hasanzadeh, M.R. Ehsaee, H. Esmaily, Sh. Khoshbakht Pages 719-732
    Background And Objective
    Despite the proven positive impact s of family presence on the patients in the intensive care units (ICU)، family presence in the ICU was limited due to concerns about patient safety and increase of nosocomial infection. Correcting the ICU nurses’ attitudes can be supportive for the patient''s family and provide positive effects. So، this study aimed to investigate the impact of patient’s family presence on the attitudes of ICU nurses in this unit.
    Materials And Methods
    This quasi- experimental study was conducted between March 2010 to July 2011 on 45 nurses working in neurology ICUs of Mashhad Shahid Kamyab Hospital. The questionnaire consisting of 14 questions and 3 subsets based on the Likert scale and was used to evaluate the attitudes of nurses about family presence in the ICU before and after the intervention. Intervention included the presence of patient’s family twice a day. The results were analyzed with Paired t-test and Friedman test.
    Results
    Paired t -test results indicated that there was no statistically significant difference between the attitudes of nurses before and after the intervention (p=0. 810). There was a significant difference between changes in the nurses’ attitude and place of work (p=0. 008). The Friedman test showed significant differences between changes of the average scores of each of the 14 questions after the study (p=0. 013).
    Conclusion
    This study shows that nurses are aware of the benefits of patient’s families supportive presence in the ICU، but due to concerns about the quality of patient care، providing care in the presence of family and cultural barriers in families about understanding the nature of care، they do not show a positive attitude towards it.
    Keywords: patient's family supportive presence, nurse's attitude, ICU
  • M. Farahbakhsh, H. Hakimi, R. Bahram Abadi, M.R. Zoalfeghari, N. Doraki Pages 733-746
    Background And Objective
    Probiotic bacteria are microbial food supplements with beneficial properties on human health. The increase in the use of industrial dairy products instead of the traditional ones may enhance the possibility of missing the probiotic bacteria. The aim of this study was to isolate lactobacilli from local yogurts produced in rural areas of Rafsanjan and also to investigate their antibacterial effects against four common pathogenic bacteria.
    Materials And Methods
    In this laboratory study، 40 samples of traditional yogurts from four separated rural areas were collected. Probiotic lactobacilli were isolated using MRS medium، selective screening methods، catalase test، and some relevant biochemical tests. Bactericidal effects of the isolated probiotics against S. Aureus، E. cloi، S. pyogenes، and P. vulgaris were investigated using disk diffusion and well diffusion agar methods.
    Results
    Out of the 40 local yogurt samples، 33 isolates of acid-stable lactobacilli were selected at the first stage. At the next stages، 9 isolates of acid-stable and bile-stable lactobacilli were isolated including; L. Casei (in two places) L. rhamnosus L. plantarum L. acidophilus، L. Bulgaricus، L. delbrueckii، L. fermentum، and L. brevis. While the growth of the 4 pathogenic bacteria was suppressed by all 8 lactobacilli، L. plantarum showed the strongest bactericidal effects.
    Conclusion
    Traditional yogurts may possess probiotic bacteria with antibacterial properties. These probiotics can be used for mass production of industrial dairy producs.
    Keywords: Probiotic Bacteria, Antimicrobial, Traditional yogurts, Lactobacillus
  • R. Ghotaslou, B. Salahi Eshlaqghi Pages 747-768
    Background And Objective
    Microbial biofilms are responsible for 65% of human infections، and are resistance to antibiotics. Pseudomonas aeruginosa is one of the most important biofilm producing bacteria. This review tries to explain the last mechanisms of Pseudomonas aeruginosa biofilm formation، the reasons for its resistance to antimicrobial agents، as well as new preventive measures and anti- biofilms agents.
    Materials And Methods
    In this review article، the information resources including Pub Med، Daneshyar network، DOAJ، ProQuest، Ovid، Elsevier Sciences، Google Scholar، and Integrated Digital Library were searched using pseudomonas biofilm، anti- biofilm and biofilm treatment as the key words.
    Results
    R outine antimicrobial treatments fail to eradicate biofilms. Because of the distinctive properties of biofilm، it requires a different treatment. Biofilms are important in drug resistance، therefore scientists are exploring appropriate ways to control and prevent biofilm formation.
    Conclusion
    In conclusion، surface modification and physical methods are techniques that prevent biofilm formation. Due to resistance of biofilm to current antibiotics، various unconventional treatments have been reported from around the world.
    Keywords: Biofilm, Pseudomonas aeruginosa, Anti, Biofilm agents
  • A.H. Amouei, O. Rezahoseini, A. Rahnama, V. Tavakoleian Ferdosieh Pages 769-776
    Background And Objective
    Appendicitis is one of the most common causes of emergency abdominal surgery in children. Diagnosis before surgery has always been a problem. One of the symptoms in dealing with patients with suspected appendicitis is dry and scaly lips. Therefore، the present study was conducted to investigate the relationship of this sign with appendicitis.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study was conducted in a three-month period، all the patients under 18 admitted with complaints of abdominal pain were entered into the study. Possible diagnosis was appendicitis based on history، clinical examinations، laboratory tests and abdominal sonography. Alvarado score pediatric appendicitis score (PAS) and pathological results were recorded. Collected data were analyzed by descriptive statistics using SPSS software.
    Results
    Out of 25 patients who entered the study، 11 patients (44%) were males and 14 patients (56%) were females with mean age and SD of 11. 88± 4. 77 years old. The pathology reports were as follows: 13 patients (52%) acute appendicitis، 10 patient (40%) acute suppurative appendicitis with periappendicitis، one patient (4%) ruptured appendicitis and for one patients (4%) nomal appedix. Pain shifting in 20 patients (80%) and dry lips in 22 patients (88%) were observed. Alvarado average score of the patients was 7. 04± 2. 28 and PAS average score was 7. 24± 1. 71.
    Conclusion
    Early diagnosis and appendectomy before gangrene or rupture of the appendix will reduce complications of this disease. Therefore، early diagnosis of this disease is important. Sign of dry lips in 22 patients (88%) compared with other signs and symptoms is important. Based on this study it is concluded that dry lips can be a diagnostic sign along with other signs. According to the findings of this study further studies are recommended.
    Keywords: Dry lips, Acute appendicitis, Children
  • M. Babakhanian, S. Moradi, Z. Alam Mehrjerdi, N. Sotodeh Pages 777-782
    Background And Objective
    One month abstinence-based residential treatment is one of the common drug dependance treatments in Iran but there is a paucity of research on the reasons associated with entring this treatment. To contribute to this understanding، the present preliminary study aimed to explore these reasons.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study was conducted on 81 heroin addicts. Who had entered the residential center in the east of Tehran. After completing demographics infromation، details of drug use and risky behaviors based on the Addiction Severity Index، an interview was conducted to explore their reasons for entring the treatment. Descriptive methods of statistics including frequency، percent، mean and standard deviation were performed.
    Results
    The study findings indicated the roles of 1) previous positive treatment experience with residential treatment 58 respondents (71. 6%)، 2) others'' success in residential treatment: 33 respondents (40. 7%)، 3) spiritual-based group therapy: 27 respondents (33. 3%)، 4) treatment without using chemical medications: 21 respondents (25. 9%)، 5) drug-free residential setting: 20 respondents (24. 7%) 6) lack of success in other drug treatments: 16 respondents (19. 7%)، 7) cheap treatment: 11 respondents (13. 6%) and 8) desire for experiencing this treatment: 4 respondents (4. 9%).
    Conclusion
    The study results showed the strong influence of internal and external motivational factors in selecting the residential treatment.
    Keywords: Residential Treatment, Heroinkerack, Treatment entry